Reunió amb el Personal Investigador en formació

Escrit el abril 13, 2011 
Arxivat com General

Les dues reunions mantingudes entre l’equip de Jaume Lloveras i el PDI en formació, a més de les aportacions obtingudes en trobades amb els Departaments en què també hi eren presents membres d’aquest col·lectiu, ens han permés identificar les qüestions que més preocupen i que, al nostre entendre, cal treballar intensament els propers anys ja que es tracta d’un col·lectiu clau de la nostra universitat pel fet que, en molts casos, seran els futurs docents i cal que es formin i treballin en les millors condicions. Concretament hem identificat com a aspectes de millora:

 1. Dur a terme una política externa activa (envers la Generalitat i el Ministerio) a favor de l’increment de les beques d’iniciació a la recerca i de formació predoctoral i postdoctoral. De fet, l’equip Lloveras proposa ja al seu programa la creació d’una convocatòria de beques postdoctorals a la UdL.
 2. Potenciar el reconeixement social, empresarial i institucional de les persones que tinguin un títol de doctor.
 3. Donar suport als processos d’inserció professional dels investigadors en formació.
 4. Identificar les àrees de coneixement que requeriran d’un recanvi generacional i que no tenen, en aquest moment, PDI en formació.
 5. Millorar el reconeixement de les activitats que realitza el PDI en formació i definir, amb més claredat, quines són les activitats que han de realitzar.
 6. Permetre que el PDI en formació pugui impartir més docència i que sigui un dret impartir-ne. Tenint en compte la situació dels docents actuals, articular propostes perquè el PDI en formació que ho desitgi pugui anar adquirint experiència docent.
 7. Potenciar les ajudes per als becaris i becàries (FI, FU, UdL, etc.) perquè puguin realitzar estades de recerca a l’estranger.
 8. Establir unes mínimes condicions de treball (quant a espai, equipament, material informàtic, etc.) de tots els PDI en formació de la UdL (amb independència d’allò que cada grup de recerca consideri adient aportar).
 9. Regularitzar la situació salarial del personal en formació quan a la reducció del 5% (és a dir, treballar per retornar a la situació salarial d’abans de la “retallada” i retorn dels pagaments no realitzats).
 10. Establir mecanismes perquè tot el personal investigador de la UdL, però especialment aquell que es troba en formació, no hagi de fer despeses d’avançada quan es tracta d’activitats relacionades amb la seva activitat (assistència a congressos, estades a l’estranger, etc.).
 11. Treballar per a reforçar les capacitats de gestió de projectes de recerca mitjançant la formació de tècnics/-ques de suport especialitzats (CDTI de capacitación de gestores i SPEI-Agaur).
Share

ComentarisComments are closed.