Carta de presentació

Per què em presento a rector ?

Benvolgudes amigues i benvolguts amics,

Ja fa un temps que parlant amb companys i companyes sobre el nou cicle que s’apropa a la UdL pel canvi de rector, em van fer veure que podria ésser candidat i em van animar a presentar-me, entre altres motius, per la meva experiència acadèmica, de gestió i de recerca en diferents organismes, així com per la meva trajectòria internacional.

He viscut molt directament i conec d’aprop molts dels canvis i reptes importants que ha afrontat la nostra Universitat en els darrers 10 anys: acreditacions, mapa de titulacions i noves titulacions, plans d’estudis, DPPA, avaluació docent del professorat. Com a professor, cap de departament, sotsdirector de Relacions Exteriors i director de l’ETSEA, he cercat allò que podia resultar millor per a l’estudiantat i per al conjunt de l’equip humà del qual era responsable.

He contribuït, amb la col·laboració del professorat i personal de serveis implicat, en la internacionalització del meu centre. M’he implicat a fons quan calia, encarant les complicacions que els càrrecs comporten. Així mateix, m’agradaria posar de relleu que mentre vaig ésser director, amb el suport de l’equip que m’acompanyava varem fer una gestió eficaç i austera, mirant sempre molt on destinàvem els recursos disponibles.

La idea inicial de presentar-me em va produir un cert vertigen pensant en els temps durs que ens toca viure, ja que fa gairebé un any que no tinc responsabilitats de gestió, la qual cosa m’ha permès dedicar-me intensament a tasques docents i investigadores: preparant classes pels nous plans d’estudis, continuant amb els convenis i projectes de recerca, guiant  els meus doctorands, redactant articles endarrerits, impartint conferències o aprenent a fer anar les noves pissarres digitals.

Des que vaig entrar a l’administració com a investigador agrari a La Corunya, fa més de 30 anys, em va quedar molt clar que els que treballem a l’administració ho hem de fer amb voluntat de servei i compromís. D’aleshores ençà continuo sense canviar de parer. Amb aquest esperit, he pensat que val la pena dedicar uns anys de la meva vida professional a la tasca feixuga però sempre engrescadora i il·lusionant com és la de SERVIR la meva universitat en qualitat de rector.

He tingut sempre molt clar que la responsabilitat de rector i els reptes que tenim davant (finançament, nombre d’estudiants, qualitat dels graus i postgraus, centres de recerca, parc científic, campus d’excel·lència, etc.) em fan molt de respecte. Però també tenia el convenciment que si trobava un grup de persones per a formar un equip il·lusionat, treballador, honest, experimentat, sensible vers les persones, la docència, la recerca, compromès amb la institució i amb la seva responsabilitat social i que a més recollís la majoria de les sensibilitats dels diferents àmbits, em veia amb ànims per assumir el repte.

Sé que he trobat aquest equip i he pogut copsar que ens uneixen sentiments i voluntat de treballar i fer-ho des de la proximitat, de defensar i millorar la universitat pública, malgrat els temps complicats que ens exigeix adaptar-nos a l’austeritat i continuar amb el compromís ferm amb el territori, cercar una major internacionalització i excel.lir en la recerca i la docència.

M’acompanyen en aquest camí a la candidatura els següents companys i companyes:

Altres companys i companyes ens han manifestat el seu suport a aquesta candidatura i esperem merèixer la confiança de molts més entre els quals ens agradaria comptar amb tu.

Ben cordialment,

Jaume Lloveras Vilamanyà

Lleida, 7 de Març de 2011

Share